Ga toch bosbadderen!

Heb je wel eens gehoord van bosbadderen? Dat is de nieuwste trend op het gebied van ontstressen en en goed voor jezelf zorgen. De Japanners hebben het uitgevonden, al in 1980, Shinrin-yoku heet het daar. En het betekent het tot je nemen van de atmosfeer van een bos. Eigenlijk is het heel simpel. Als je gestresst bent, zoek dan een bos op. Of een parkje, voor mijn part een groenstrook, en adem bewust de geur van groen in. 


De kleur groen is rustgevend voor je hersenen en door je te omringen met de rust van de natuur komt ook je geest tot rust. Laat je mobiel dan wel ff thuis, het bos opzoeken met je mobiel in je hand werkt niet. Overigens, de theorie zegt ook dat zelfs het hebben van een plant in je kamer al ontstressend werkt. Nou, da’s makkelijk te realiseren toch? 


Ik wens je deze zomer veel bosbadder-plezier!


Vreneli Stadelmaier

Superwomen Academy trainer

Planten die makkelijk te onderhouden zijn

Koraal
cactus

Cactus

Cactus
Canarias


Over de auteur:

Bedrijfskundige, registercoach en ondernemer Vreneli Stadelmaier startte in 2007 'SheConsult' waar ze hoogopgeleide vrouwen traint en coacht. Ze was tevens jarenlang gastpresentator bij BNR Nieuwsradio. Ze was in 2015 de winnaar van de prestigieuze 'Joke Smit Prijs'. Voorts is Vreneli schrijver van de boeken 'F*ck die Onzekerheid' en 'Sure, She can'. Ze is veelgevraagd spreker en verschijnt regelmatig in de media, ook met haar theatercolleges en vlogs.