Rebecca Solnit

'Mannen leggen me altijd alles uit'

"Solnit is briljant en de sociale kwesties waar ze over schrijft, zijn zeer urgent"

De Correspondent

"Solnit is een meester in het blootleggen van de donkereonderstromen van gewone, alledaagse situaties"

ELLE

"Solnit formuleert brutaal, scherp en fris van de lever"

**** NRC Handelsblad


Solnit heeft een geweldig opmerkingsvermogen. Ze bekijkt bepaalde problemen, zoals de ongelijke verhouding tussen mannen en vrouwen, van alle mogelijke kanten. Bovendien is ze geestig, gevat, scherp en belezen."

TROUW

"Rebecca Solnit heeft een scherpe pen maar ook een fijnzinnig gevoel voor humor. Dat maakt dat het boek blijft boeien. Het zet je vast en zeker aan het denken en het zal er zeker voor zorgen dat veel dingen ineens niet meer zo gewoon zijn."

Hebban

De Nederlandse lezer heeft gek genoeg nog amper kennisgemaakt met het over de hele wereld al jaren geruchtmakende werk van Rebecca Solnit. Deze Amerikaanse schrijfster, historicus en activiste maakt in 'Mannen leggen me altijd alles uit' op haar geheel eigen manier duidelijk hoe onze Westerse samenleving nog altijd is doortrokken van ongelijkheid tussen de seksen. In het titelessay introduceert Solnit het fenomeen dat inmiddels bekend staat als ‘mansplaining’. Waarom gaan mannen er (ten onrechte) van uit dat ze alles weten, en waarom denken ze (ook ten onrechte) dat vrouwen deze kennis ontberen? En, minstens zo erg, waarom laten vrouwen zich gewillig de mond snoeren? Marja Pruis voorziet deze essays van een verhelderend voorwoord waarin ze de Nederlandse lezer kennis laat maken met het fenomeen Solnit.

“Men explain things to me, still. And no man has ever apologized for explaining, wrongly, things that I know and they don't.”


Rebecca Solnit

Jude Mooney

Biografie

Historicus, schrijver en activist Rebecca Solnit (1961) is een van de belangrijkste denkers van dit moment op het gebied van milieu, kunst en politiek. Haar boeken en essays wonnen talloze prijzen en worden over de hele wereld vertaald. Ze woont in San Francisco. Bij Uitgeverij Podium publiceerde ze in 2017 de twee essaybundels 'Mannen leggen me altijd alles uit' en 'Moeder aller vragen'.

Wil je dit boek winnen?
Beantwoord dan de vraag op onze blog.