Nicoline Mulder

'77 werkvormen voor projectmanagement'

Dit was er nog niet: een boek met concrete werkvormen voor complex projectmanagement. Het is een praktische aanvulling op 'Value-based Project Management', dat is verkozen tot het beste boek over organisatieadvies van 2013.

Complexe projecten in een dynamische wereld

De projecten van vandaag de dag hangen samen met talloze ontwikkelingen en steeds meer disciplines. Complexiteit alom. Complexe projecten in een dynamische wereld vragen om een aanpak waardoor je kunt omgaan met chaos en onvoorspelbaarheid. Chaordisch Projectmanagement (waar chaos en orde tegelijkertijd bestaan) gebruikt de complexiteit om een project robuuster te maken, de organisatie flexibeler en de omgeving geliefd. Het is een aanpak vanuit een perspectief van creatie.


Aan de slag met chaordisch projectmanagement

De lezer krijgt eerst de theoretische context van chaordische projecten aangereikt. Chaordisch is een samentrekking van chaos en orde en het gaat hierbij om het zien van orde in de chaos, en juist niet om orde in de chaos te brengen of van chaos naar orde te streven. Vervolgens komen de 11 interventies van chaordisch projectmanagement met hun werkvormen aan bod. Deze interventies vormen een gebalanceerd samenspel: alle 11 de specialismen zijn nodig in een team en behoeven aandacht. Met 77 werkvormen voor projectmanagement heb je als projectleider de tools in huis om bij elke situatie de juiste interventie in te zetten, zodat je tot een succesvol resultaat komt.


Deze 77 werkvormen bieden zelfs de meest wanhopige projectleider of opdrachtgever houvast in de chaos. Het boek is een aanvulling op Value-Based Project Management, maar kan ook los gelezen worden.

Biografie

Nicoline Mulder is zelfstandig ondernemer, verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Daarnaast is ze auteur van onder meer 'Value-based Project Management' en 'De kleine prinses en de chaos in het project' en '77 werkvormen voor projectmanagement'.

Wil je dit boek winnen?
Beantwoord dan de vraag op onze blog.