Ida Kersseboom

'Het babydilemma'

"Dit boek voor vrouwen die twijfelen over het al dan niet willen krijgen van kinderen bevat veel nuttige informatie. Op een geordende manier zet de auteur alle twijfels op een rijtje. Wat voor type vrouw ben je, wat is je plek in de maatschappij, wat zijn de voor- en nadelen van kinderen? En hoe verandert jouw relatie door de komst van kinderen? Hoe is het om een alleenstaande moeder te zijn? En wat kost een kind eigenlijk? Zomaar wat vragen die uitgebreid besproken worden. Van alle kanten wordt het babydilemma belicht. De stijl is aantrekkelijk en gemakkelijk leesbaar. Na elk hoofdstuk staan er kaders met persoonlijke vragen. En elk hoofdstuk wordt ingeluid met een ludieke striptekening over 'Dil & Emma', twee baby's. De vormgeving is aantrekkelijk, wat de leesbaarheid bevordert. Het boek wil vrouwen aan de hand nemen om hun dilemma onder ogen te zien en aan te pakken. Door jezelf eerlijk te bevragen, weet je aan het eind van het boek wat je dilemma omvat en hoe je het aan kunt pakken. Met uitgebreide bronnenlijst. Lay-out met lila steunkleur; het boek bevat ruimte voor het invullen van eigen antwoorden."


J.W. Hakvoort

Ida Kersseboom was een ‘babydilemmatwijfelaar’ pur sang!  Bijna 6 jaar heeft ze gewikt en gewogen over het krijgen van kinderen, omdat ze de cruciale vraag 'Wel of geen kind?' met smoesjes wegwuifde met als gevolg: uitstel! Best risicovol, want voor hetzelfde geld was ze te laat geweest. Dan had ze zich, zoals ze zelf zegt "in plaats van bewust kindervrij, ongewild kinderloos gevoeld.”

Inmiddels is dit jaren geleden en door schade en schande wijs geworden, weet ze dat ze hard aan de slag moet als ze voor een groot dilemma staat. Haar eerste werd geboren. "Toen ik twijfelde, nu over het krijgen van een tweede kind, doorliep ik in mijn hoofd een keuzeproces en hakte binnen een aantal weken de knoop door. Het lukte om een antwoord te krijgen vanuit mijn hart. Dit voelde zoveel beter dan bij de keuze voor een eerste kind, waarbij ik Moeder Natuur uiteindelijk liet beslissen. Mijn noeste arbeid had zijn vruchten afgeworpen. Mijn keuzeproces heeft mij inmiddels ook geholpen bij andere grote beslissingen die ik moest nemen. Ik ben ervan overtuigd dat deze methode niet alleen bij mij werkt, maar ook bij jou en vele anderen.”

Wel of geen kind? Vanuit de filosofie dat het antwoord op deze vraag bij vrouwen die twijfelen over het krijgen van kinderen doorgaans niet vanzelf komt, is Baby Dilemma ontstaan in 2014. Ida maakte een website, een gratis beslishulp, schreef haar boek ‘Het babydilemma‘ en ontwikkelde het babydilemma online keuzeprogramma ‘Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen’. 


Ida is nu de trotse moeder van zoon Siem en dochter Puk.

Biografie

Ida Kersseboom (1971) was projectleider en marketeer in de ICT. Zij besloot na lang zelf te hebben getwijfeld over het krijgen van kinderen, andere vrouwen te gaan helpen bij het maken van een kindkeuze. Eind 2014 richtte zij Baby Dilemma op -www.babydilemma.nl-. Als ervaringsdeskundige, coach en auteur van dit boek, ontwikkelde zij het online keuzeprogramma 'Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen' en een gratis Baby Dilemma Test. Zij deed uitgebreid onderzoek naar de vrouw achter de twijfelaar. De uitkomsten hiervan staan vermeld in haar boek 'Het babydilemma'.


Zij is zelf uiteindelijk moeder geworden op 38- en 40-jarige leeftijd.

Wil je dit boek winnen?
Beantwoord dan de vraag op onze blog.