Godelieve Meeuwissen

'Zin houden in je werk'

Zo’n 80% van de werkenden heeft eigenlijk niet zoveel zin in zijn of haar werk. Dat is doodzonde. Want zin hebben in je werk is een voorwaarde om goed te presteren. Werken met zin is fijn voor jezelf, voor je collega’s, je organisatie en je klant! Zorg daarom dat je geen genoegen neemt met ‘het is wel prima zo’ op je werk. Laat zien wat je in huis hebt en laat je talent ten volle uit de verf komen. Dat is de beste manier om zin te houden in je werk.


Met dit boek helpt Godelieve Meeuwissen je te ontdekken wat er aan de hand is en hoe je snel weer zin krijgt. Wat kun je zelf doen? Hoe werk je met plezier samen? Hoe kun je optimaal leiding geven én leiding krijgen?


Met de adviezen, praktische ideeën en voorbeelden in dit boek word je weer die inspirerende collega waarmee anderen graag willen werken. Met plezier én succes als gevolg.

Zin houden in je werk is hard nodig

Zin hebben in je werk is goud waard. Wie zin heeft in zijn werk presteert beter en motiveert ook de collega’s om met meer zin en plezier te werken. Godelieve Meeuwissen schreef een boek over hoe je zin krijgt in je werk, en hoe je het houdt. Speciale aandacht heeft ze voor ontmoetingen die werken.


Zin houden in je werk begint met een voorbeeld over teamleider Ernst. Die schaamt zich om te zeggen dat hij vaak geen zin heeft in zijn werk. Dat hij eigenlijk veel beter kan presteren dan hij nu laat zien. En dat hij merkt dat hij niet meer zo creatief is in het bedenken van nieuwe oplossingen en niet zoveel lef meer heeft om nieuwe projecten te initiëren. Bij vergaderingen denkt hij steeds vaker: Laat maar.


Dat Ernst geen zin heeft, is een groot probleem. Ernst is namelijk veel minder effectief voor de organisatie. Zijn teamleden krijgen ook minder goed leiding, waardoor zij waarschijnlijk minder productief zijn. Maar ook voor Ernst zelf is dit onderpresteren heel onprettig. Hij loopt een promotie mis en een burn-out ligt op de loer.

Voor mensen als Ernst schreef Godelieve Meeuwissen het boek Zin houden in je werk. Ze is trainer, coach en spreker en helpt professionals om hun talent ten volle uit de verf te laten komen. ‘Ik merk dat veel mensen zich schamen voor een gebrek aan zin of een burn-out. Ze praten er niet over en organisaties krijgen dit probleem niet goed opgelost.’

‘Er is veel aan te doen, voor organisaties als geheel, voor leidinggevenden en voor iedereen individueel’, zegt Meeuwissen. ‘Je kunt zelf de verantwoordelijkheid nemen om zin te houden of opnieuw zin te krijgen in je werk. En dat zorgt voor betere resultaten. Voor iedereen. Zin hebben in je werk is geen luxe, het is van groot persoonlijk én dus ook bedrijfseconomisch belang.’


Om zin te krijgen in je werk, is het belangrijk dat je doet wat je goed kunt en dat je je valkuilen kent. Maar ook je team en je organisatie heb je nodig om zin te houden. Zin houden in je werk gaat over al die niveaus en helpt om je talent te ontdekken als basis voor succes, om effectief feedback te geven en een goed werkklimaat te scheppen. Een compleet hoofdstuk wijdt ik aan ontmoetingen die werken. Zorg dat de vorm die je kiest logisch past bij het doel dat je wil bereiken.’


Biografie

Godelieve is trainer, coach en spreker en helpt professionals om hun talent ten volle uit de verf te laten komen. Ze weet als geen ander hoe je effectiever én inspirerender kunt worden. Ze is als bedrijfskundige opgeleid aan Nyenrode en als econoom aan de Universiteit van Amsterdam. In haar trainingen, programma’s en dit boek voegt ze aan die zakelijke achtergrond een grote dosis hart en humor toe.

Wil je dit boek winnen?
Beantwoord dan de vraag op onze blog.